Det börjar bli dags för mig att säga hej då till Cornelia. Det innebär att andra kan få säga hej till henne snart. Ikväll har jag gjort...

Säg hej till Cornelia. Hejdå, Cornelia.

/
.. Comments
Det börjar bli dags för mig att säga hej då till Cornelia. Det innebär att andra kan få säga hej till henne snart.

Ikväll har jag gjort slut på två månader långt, och väldigt turbulent lesbiskt parförhållande. Det ska sägas att det har varit ganska svårt. Nu på kvällen blev det en hel del tårar, och så har det även blivit vid flertalet tillfällen tidigare. Men jag vill ändå minnas det som att det har blivit ännu flera skratt, att det goda har övervägt det onda, trots att det är så mycket som hänt.

Sammanfattningsvis har upplevelsen varit intensiv, spännande och lärorik.

Jag syftar så klart på en bok som jag har skrivit. Den handlar om en ung, kvinna, Cornelia som under två långa dygn i samband sin student hinner uppleva vad det innebär att gå från att vara utfryst, för att inte säga mobbad, till att hänga med skolans populäraste tjej. Hon hinner lära sig innebörden av order kärlek, hur det känns att bli utnyttjad - samt se någon dö. Allt under loppet av fyrtioåtta timmar.

Det är inte det bästa jag har skrivit. Mitt språk har kanske blivit bättre, men jag håller fortfarande min föregående bok som starkare. Ett bra epos är alltid bättre än en bra historia. Jag skulle dock vilja påstå att det här är min personligaste historia hittills. I den tillåter jag mig att utforska känslor som jag vanligtvis inte vill kännas vid, och det är intressant. Och jag tror att resultatet kan ha blivit bra. Jag vill säga som Backman, när jag skriver så känner jag en hel del. Om jag lyckas få någon att känna samma sak när den läser vad jag har skrivit så har jag lyckats med något. Att öppna en liten känslotelepatisk kanal (just de orden använder Backman inte) mellan mig och läsaren. Om jag någonsin kommer att lyckas med det vet jag inte. Vad jag vet är jag har lyckats öppna den kanalen med mig själv. När jag läser vad jag har skrivit, då kommer känslorna tillbaks. Vissa stycken kan jag kan inte läsa utan att få fuktiga ögon. Andra kan jag inte läsa utan att flina och känna mig självgod över min egen vitsighet. Jag hoppas att någon annan också kommer att känna detsamma.

****

Pratade förresten med Tyler igår. Han livnär sig ju på att skriva, så han vet ett och annat. Han föreslog självpublicering och självmarknadsföring om jag faktiskt tror på mina böcker. Det låter som ett intressant alternativ. Ska fundera på det, när jag har renskrivit den här. Och kanske gått igenom den andra ännu ett varv.

****

Nu är jag trött. Borde sova. Men när man skriver, då hinner man inte med så mycket helg. Jag har knappat 9000 ord idag. Det tog elva timmar. Så jag kanske förtjänar en kopp te och ett avsnitt av någon TV-serie? Jo, jag tror faktiskt det.

****

PS. På torsdag ska jag prova något galet. Att gå på bio ensam. Ingen annan ville se nya IT-filmen. Hojta till om du läser och är sugen! Bokade biljett på knasig plats, så går säkert att boka bredvid mig fortfarande. DS.

PPS. Annars blir det coolt att gå på bio själv. Har som sagt aldrig gjort det. Känns lite vuxet på något sätt. DDS.


You may also like

Använder Blogger.