Idag är det Emilias första dag på Råsundaskolan, och även om jag inte har hämtat hem henne än så jag har en bra magkänsla. Hon började mer e...

Jag var nog mer nervös än vad hon var

/
.. Comments
Idag är det Emilias första dag på Råsundaskolan, och även om jag inte har hämtat hem henne än så jag har en bra magkänsla. Hon började mer eller mindre omgående prata med sina bordskompisar, och när jag någon minut senare försökte säga hejdå med en kram verkade hon göra sitt bästa för att ignorera mig. Det om något känns som ett bra tecken, för det är liksom så hon fungerar. Är hon nöjd med läget, då ignorerar hon mig. Är hon osäker eller obekväm, då tyr hon sig till mig. Och nu i morse var det som om jag överhuvudtaget inte fanns. Bättre kvitto på en bra första stund med klassen finns väl inte?

Lika glad som jag är för att Emilia verkar trivas med skolan, är jag för egen del över vad jag uppmärksammade på vägen dit. Sexton minuter över åtta gick vi hemifrån, och tio minuter senare var vi framme i skolan. Med fyra minuter till godo, liksom. Snacka om att spara in restid! Samma sak märkte jag när jag vände stegen hem (till hemmakontoret) igen. Trots att jag tog vägen förbi Hemköp för att köpa lunch tog det mig inte mer än en kvart att komma hem igen. Snacka om lyx!

#livetleker

****

On another topic fick jag ännu en refusering idag, på min bok vill säga. Det kommer inte som någon större överraskning. Jag har ju som bekant skrivit en mer än dubbelt så lång bok än vad som rekommenderas för en debutförfattare. Därför väljer jag att inte bli det minsta besviken heller, tvärtom känner jag mig mer övertygad än någonsin om att jag har skrivit någonting riktigt, riktigt bra. Kanske måste jag bara skriva något enklare först, något att sälja in mig med.

Har en sådan historia på gång också. En ungdomshistoria, skulle man väl kunna kalla det. En slags blandning av Fucking Åmål, Snabba Cash, och Sandor slash Ida. Den är allt vad min andra bok inte är. Lättsam, romantisk, personlig och kort. Om jag fick en veckas ledighet skulle jag nog kunna få den färdigskriven (om än inte renskriven).

Dags att försöka ta en skrivarvecka igen, kanske? 

Om någon är intresserad så säg till, förresten. Delar gärna med mig av någon kapitel eller två här på bloggen, eller hela härligheten mer privat. Det enda jag kräver är ärlig feedback. Dvs. både ris och ros.

****

Jobba? Jo, jag borde väl fortsätta med det. Tröttsamt. Inte för att jobbet är tråkigt, utan för att jag är väldigt dålig på det där med att göra vad någon annan vill att jag ska göra. Tacka gudarna för att jag är bra på det, så att jag får det gjort ändå.


You may also like

Använder Blogger.