När jag kom hem från Montenegro var jag lite krasslig, vilket innebar många och långa timmar i soffan. Där fann jag också min nya kärlek. En...

Jag är kär

/
.. Comments
När jag kom hem från Montenegro var jag lite krasslig, vilket innebar många och långa timmar i soffan. Där fann jag också min nya kärlek. En 27-årig blondin som satte mitt hjärta i brand. Tyvärr visade hon sig vara förlovad. Och död. Och en karaktär i en TV-serie. Jag är dock inte den som låter sådana petitesser stå i min väg, utan vi har träffats flera timmar varje kväll den här veckan. Hon kör sitt eget race, och jag tittar mest på. Det blir ju lätt så när hon... är en karaktär i en TV-serie, som sagt.

Vad jag försöker säga är att jag har börjat titta på iZombie på Netflix. Jag vill säga att det är en alldeles fantastisk serie, men jag vet inte om det är sant. Eventuellt är det bara en helt OK serie som råkar ha en väldigt söt huvudperson, men oavsett vilket så tycker jag om den. Premissen är enkel: Söt flicka förvandlas till zombie. För att inte bli en galen mördarmaskin måste hon äta hjärna; därför slutar hon på sitt ordinarie jobb för att ta jobb på bårhuset. Som en bieffekt av att ära människohjärnor får hon också ta del av deras minnen. Det drar hon nytta av när hon hjälper den lokala poliser att lösa mord.

Det är hur som helst underhållande. Mycket. De absurda situationerna är många, och karaktärerna förvånansvärt levande (för att vara döda). Har du sett serien Lucifer (en annan favorit, där är jag kär i den manliga huvudrollen, men berätta inte det för min nya flamma) så förstår du premisserna. De båda serierna är egentligen identiska. Skruvade komedier där en övernaturlig figur (en zombie i den ena, djävulen i den andra) hjälper en oförstående polis att lösa mord. I båda fallen är klassiska bad guys dessutom hjältarna.

Vet inte riktigt vad det är jag försöker få sagt. Mer än att DU bör ge någon av de båda serierna en chans. Lucifer är nog den bättre av dem, egentligen. Men har du en dragning åt tonårsdrama kan iZombie kanske vara en bättre start.

****

Ska träffa Tuppen för en långlunch idag. Har har börjat läsa min bok. Det ska bli väldigt intressant att höra vad han har att säga. Han är ju blodsförbannat ärlig, så det här kan sluta illa. Men förhoppningsvis inte.


You may also like

Använder Blogger.