Sonos, krigets gud, marscherade genom det böljande hav utgjorde slagfältet. Bakom honom svallade en ström av dödliga krigare, som desperat ...

Bleeding from a thousand wounds, including both her nipples.

/
.. Comments
Sonos, krigets gud, marscherade genom det böljande hav utgjorde slagfältet. Bakom honom svallade en ström av dödliga krigare, som desperat försökte hålla jämna steg med honom, och framför böljade våg efter våg av odödliga barnasoldater fram. Vågorna av barnasoldater tycktes i det närmaste obestridda från horisont till horisont, utom för en liten cirkel djupt inne i deras mitt dit ingen våg tycktes kunna nå. Nyfiken vadade Sonos närmare, samtidigt som han skrattandes slungade de hungrigt huggande barnen åt sidan med sin hammare.

I cirkelns mitt fann han en ung kvinna, med drivor av sönderslitna barnakroppar kring sig. Kvinnan blödde från tusentals små sår, inklusive sina båda bröstvårtor.  När hon blev varse Sonos närvaro lyfte hon sin blick mot honom, och log.

"Lillebror," sade hon. "Jag hade undrat om jag skulle se dig här idag."

"Storebror," log Sonos. "Det är en ny kropp du bär. Den klär dig."

"Visst gör den," svarade Sandelon, som med en gest med sin späda kvinnohand slungade ett hundratal barnasoldater högt upp i luften. 

Bakom Sandelon noterade Sonos en mänsklig krigare, som tyst högg mot de barnasoldater som på något sätt hade lyckats passera genom av de vågor av död som han storebror - storesyster? - spred kring sig.

"Vem är det här?" frågade Sonos nyfiken.

"Han vaktar min rygg," svarade Sandelon. "Så pass framgångsrikt att jag överväger att inrätta en helt ny titel för honom."

"Jaså?" frågade Sonos med höjda ögonbryn.

"Dödligt svärd," nickade Sandelon. "Mitt dödliga svärd."

"Det låter korkat," fnös Sonos. "Varför göra svärdet dödligt?"

"Jag har inte haft tid att fungera så noga på det," erkände Sandelon, varpå hon - han? - åter slungade en handfull barnakroppar högt upp i luften, för att sedan låta dem krossas mot den hårda marken nedanför. "Kan jag göra honom odödlig, tror du? Vad händer då om hans kropp förintas?"

"Jag vet inte," svarade Sonos med en axelryckning. "Du kan alltid prova att göra den oförstörbar."

"Går det?" undrade Sandelon.

"Jag har inte en aning," grymtade Sonos, varpå han med en svepande rörelse med hammaren krossade ett tjugotal av de barn som kommit inom räckhåll för honom. "Det skadar väl inte att försöka."

"Kan jag göra det med en här kroppen, tror du?" frågade Sandelon, som frågande vände blicken mot honom.

Med en blick mot de tusentals små strömmar av blod som täckte snart sagt varenda millimeter av den nakna kvinnokroppen skakade Sonos tveksamt på huvudet.

"Den ser ganska förbrukad ut," svarade han till sist.

"Men jag tycker om den," gnällde Sandelon var röst för första gången lät som om den faktiskt kunde tillhöra den unga kvinnokroppen. "Jag tycker om sällskapet."

"Har du inte gjort dig av med henne än?" fnös Sonos, som syftade på den själ som kroppen ursprungligen hade tillhört. "Du börjar bli mjuk."

"Jag antar det," nickade Sandelon, varpå hon - han? - krossade ett spädbarns huvud med sin utsträckta näve. "Jag antar att hon har dåligt inflytande på mig."


****

Om allt går planerat så kommer det här avsnittet att vara en del av den avslutande boken i den serie som jag håller på att skriva. Så, eh, spoiler alert?

Den som är lagt åt det hållet märker också viss stulen terminologi från Steven Erikson, vars gudar ibland nyttjar "Mortal Swords". Ordvalet är såklart menat som en tribute till världens bästa författare.


You may also like

Använder Blogger.