Efter dryga veckan i Italien, närmare bestämt på Sardinien, finns det mycket att berätta om. Maten, solen, havet, vyerna, kulturarvet, vän...

Italien - den olåsbara toalettens land

/
.. Comments
Efter dryga veckan i Italien, närmare bestämt på Sardinien, finns det mycket att berätta om. Maten, solen, havet, vyerna, kulturarvet, vännerna och kärleken. Men först av allt är det något annat jag vill lägga fokus på, och det är den italienska toalettkulturen som i mångt och mycket skiljer sig från våran.

För det första så saknar cirka 75% av alla italienska toaletter lås. Varför det är så vet jag inte, men jag kan tänka mig att det beror på att italienarna är ett så socialt folk. De önskar kanske lite mer social interaktion vid sina toalettbesök? Oavsett vilket så tycker jag, som inte är sådär italienskt bajs-social, att det var ganska så obekvämt. Det där med att behöva sitta och vinka till folk när man skiter.

För det andra så saknar ca 75% av alla italienska toaletter toalettsits. Varför det är så vet jag heller inte, men jag kan tänka mig att det beror på att italienarna är ett så kreativt folk. De önskar kanske lite mer utmaningar här i livet? Oavsett vilket så tycker jag, som inte är sådär italienskt bajs-kreativ, att det var ganska så obekvämt. Men det förklarar å andra sidan varför de flesta matbutiker i Italien också säljer portabla toalettsitsar. Kanske är det någon slags turistfälla?

Dessa båda faktorer bidrog hur som helst till att jag, som har lite IBS och gärna uppskattar ett avslappnande toalettbesök någong gång ibland, vid några tillfällen kände mig lite obekväm. Eller vid andra tillfällen mycket obekväm.

Men annars var Sardinien helt fantastiskt. Verkligen. Lägger upp bilder och berättar mer senare.

PS. Toaletten på bilden är från flygplatsen. Lås fanns. Och ett hål i golvet. Vet inte om det är ett bra eller dåligt betyg. DS.


You may also like

Använder Blogger.