Ibland händer det att jag kryddar lite extra när jag ska berätta något. Jag är ju liksom ingen vidare bra historieberättare. Inte muntligt ...

En kryddad historia

/
.. Comments

Ibland händer det att jag kryddar lite extra när jag ska berätta något. Jag är ju liksom ingen vidare bra historieberättare. Inte muntligt i varje fall. Om något så är jag väl vad min farfar brukar kalla för en liten historieförstörare. Jag börjar gärna min historia med att i första meningen förstöra poängen. Sedan fortsätter jag med att desperat försöka lappa ihop historien med mer eller mindre irrelevanta detaljer, som i sin tur kan vara mer eller mindre påhittade.

Bellman kissade så långt att det blev varmt på ryggen. Alltså, han kissade runt hela jorden. Och så var det en tysk och en ryss också. Men dom kissade inte lika långt.. och.. eh..

Det är då kryddorna kommer väl till pass. Även om jag missat poängen med min historia så försöker jag göra någonting av den.

Men dom kissade inte lika långt. För ryssen, han hade prostatacancer. Och visste du att 25% av alla svenska män drabbas av det? Det är typ den vanligaste cancersorten av alla. Men Bellman hade en gen som gjorde att han var imun mot den. Det lästa jag i DN.

Då blir det ju plötsligt ganska intressant. Inte direkt någon rolig historia. Eller särskilt sant. Men jag har ju ändå kryddat historien lite. Så att jag känner att jag har bidragit med något.

Hur som helst. Sedan jag lärde känna en snygg brud, som senare blev min flickvän, för ungefär ett halvår sedan finns det en historia som jag kryddat mer än någon annan. Det är historien om Tuppen och Carlo som mästerkockar. Jag har ju liksom inte haft något vettigt att säga, det har jag aldrig, så jag har gång- på gång upprepat- och överdrivit hur bra de är i köket. Lite som ett mantra. Tuppen är bra i köket, Carlo är bra i köket. Varför vet jag inte. Jag är övertygad om att bruden i fråga fortfarande skulle vara min flickvän även om jag inte pratade om Tuppen och Carlos köksegenskaper stup i kvarten. Men det har liksom blivit så. Att det är historien som jag gått och kryddat. I ett halvår.

Ikväll ska Tuppen och Carlo försöka leva upp till myten om sig själva genom att koka ihop någon slags mat hemma hos oss.

Så vad jag försöker säga här är ett litet förlåt till Tuppen och Carlo. Jag förstår att det är en väldig press på er nu. Jag hoppas att ni lever upp till den. Annars ser jag ju ut som en lögnare. Och i så fall är det ju erat fel om den där bruden inte vill vara tillsammans med en lögnare. Tänk på det när ni lagar maten ikväll.

;-)


You may also like

Använder Blogger.