Det är inte ofta som jag blir rörd av saker - men idag, när vi besökte Korean War Memorial, blev jag faktiskt det. Korean War Memorial kan v...

Dagen i korthet

/
.. Comments
Det är inte ofta som jag blir rörd av saker - men idag, när vi besökte Korean War Memorial, blev jag faktiskt det. Korean War Memorial kan väl enklast beskrivas som ett jättelikt museum byggt för att hedra alla dem som stupat för att göra (Syd-)Korea till vad det är idag. Det börjar med historien om hur Japan invarderade- och förtryckte Korea- och koreanerna under 1900-talets första hälft, och fortsätter sedan med att berätta om hur Koreakriget bröt ut. Om hur det med underlägsna vapen försvarade sig mot Sovjetiska pansarvagnar. Om hur de med sanslösa uppoffringar och med enorma förluster köpte sig den tid som behövdes för att låta amerikansk militär landstiga och vända kriget till deras favör.

Väldigt spännande. Får en att förstå hur annorlunda världen kunnat se ut. Hur små marginaler det varit här i världen ibland.

...

Fortsatte dagen med besök på ett Koreanskt spa. 40 minuter ryggmassage, bubbelbad, kallbad, blodlysten massagestol, och en hel del annat.

...

Avslutade dagen på Hawaiiansk restaurang/pub/nånting. Några drinkar, god mat, och allt sånt. Planen var att fortsätta mot någon nattklubb. Blev istället att traska hem lite lätt illamående. Inte helt enligt planen, men funkade det med. Hemma vid 2-tiden. Och mest intressant - promenerade ca 2 kilometer, själv, bland en massa fulla ungdomar. Har aldrig känt mig tryggare någonsin. Vilket land.


You may also like

Använder Blogger.