"Vad är det roligaste du har gjort idag? Träffat farmor? Klättrat? Gå till leksaksaffären?" "Det var roligt att klättra. Och...

När blev jag så jävla vuxen?

/
.. Comments
"Vad är det roligaste du har gjort idag? Träffat farmor? Klättrat? Gå till leksaksaffären?"
"Det var roligt att klättra. Och farmor var roligt. Med det roligaste var att leka tågbanan med dig."

Den som känner mig vet att jag inte tycker om att leka med tågbanan. Alls. Den som känner mig vet också att jag kommer att leka med tågbanan framöver. Mycket. För det är vad föräldraskap handlar om. Att älska att göra något som man egentligen avskyr. För att vad den där lilla tycker, det är så mycket viktigare än vad man själv tycker.

Förvånas varje gång jag slås av sådana insikter. Att jag någonstans gått och blivit vuxen.
Och det värsta av allt är att jag tycker om det. Att jag trivs bra med att sätta någon annan före mig själv. Att jag trivs bra med att vara närmare 30 än 20.

Men det har kanske inte med ålder att göra. Kanske är det bara så att när man tycker tillräckligt mycket om någon, då tycker man plötsligt om att göra saker som man inte skulle göra annars. Oavsett om det handlar om att leka med tåg med sin dotter- eller klappa en bakfull flickvän på huvudet. I vanliga fall skulle jag hellre göra något annat. Men för rätt person, då finns det inget bättre att göra.

...

För övrigt har jag fått någon slags brännblåsor på ryggen. Tänker inte skriva mer om den saken. Annat än att när det står världens starkaste solarium - nu med nya ännu starkare rör. Då är det kanske god idé att trappa ned lite på tiden man solar. (så helt vuxen är jag väl inte, än)


You may also like

Använder Blogger.