Efter några dagar här i Sydkorea måste jag erkänna att sydkoreanerna är ett riktigt härligt folk. Visst att de tittar lite snett på oss för ...

Korea, dag 3

/
.. Comments
Efter några dagar här i Sydkorea måste jag erkänna att sydkoreanerna är ett riktigt härligt folk. Visst att de tittar lite snett på oss för att vi är västerlänningar. Eller kanske tittar de snett på oss för att vi fnissar- och låter mer än en hel skolklass småtjejer? Svårt att avgöra vilket. Eventuellt kan det vara kombinationen som drar till sig blickar..

Men just ja, poängen är den att sydkoreanerna är ett riktigt härligt folk. Riktigt vad som skiljer dem från oss är svårt att avgöra, men jag får en känsla av att de är gladare än oss i väst. De verkar optimistiska, livsglada - och direkt trevliga på ett sätt som vi har glömt bort. Och väluppfostrade "samhällsmedborgare" på ett sätt jag inte trodde fanns.
- Står vi och ser förvirrade ut med en karta skyndar folk fram för att hjälpa oss att hitta rätt. Kan de inte vägen själva ropar de till sig fler som hjälper till.
- Ingenstans finns det minsta lilla tecken på klotter eller nedskräpning. Allt är rent, fint, och fräsht.
- När de är glada skrattar de och klappar händerna, när de är ledsna suckar de djupt, tittar i marken och skakar på huvudet. Klockrent och övertydligt.
- Gå i en mörk gränd mitt i natten? Inga konstigheter, folk ser precis lika trevliga och artiga ut där. Finns kriminalitet alls? Verkar inte så.

Tror att vi svenskar skulle kunna lära oss lite av dem. Om hur man är glad, och om hur man är schyst mot andra. Gillar't.

...

Resan såhär långt? Fantastisk!
Något jag saknar där hemma? Japps, dig (förutsatt att du som läser heter Malin.. heter du något annat så, eh,  saknar jag dig kanske inte..).

...

De obligatoriska bilderna? Coming right up!

...

Banana-man is back!


Klättra till statyn..

Vilka stiliga grabbar! (Namsan Park)

Eye of the tiger! (Hulligan?)

Linbana upp till Namsan Tower

Utsikt från tornet, stan lika stor åt alla håll! Huge!

Där ligger Sverige!

Och Pontas näsa..

Grabb-gos igen.. ;)

Solnedgång..

Namsan Tower.

I love you..

Här ramlar vi nedför trappan?

Och lite mer gos.. vacker stad!You may also like

Använder Blogger.