Jag blir irriterad när jag läser sådana här skitnyheter. Herregud. Varför är någon så dum att den går all in med sina pengar på något den...

Stackars Pajala

/
.. Comments
Jag blir irriterad när jag läser sådana här skitnyheter. Herregud. Varför är någon
så dum att den går all in med sina pengar på något den vet nada om? Och vad har
det för nyhetsvärde?

Aftonbladet har någon slags snyft-historia om att folk i Pajala investerat sina pengar i gruvbolags-aktier, som sedan gått åt helvete. Jag förstår inte vad som ska vara så snyftigt med det. Är man så dum att man a) satsar alla sina pengar på ett kort, b) tror på investeringstips och c) inte har bra insyn i vad man investerar i så får man väl skylla sig själv om det går åt h-vete?

Så. I all välmening vill jag dela med mig av några tips om man ska syssla med aktiehandel. Sådant som jag snappat upp på vägen, så att säga.
- Sprid ut dina risker. Dvs investera i flera bolag, gärna i olika branscher.
- Lyssna inte på tips och prognoser. Säger de "den aktien kommer att gå upp" betyder det bara att "idag gick den upp". Vad som händer imorgon vet ingen.
- Investera bara i företag som du förstår dig på och tror på. Om du inte förstår dig på vad du investerar i, gör det inte.
- Om du ändå vill investera i aktier, gör det i bolag som av tradition är vinstmaskiner. Sådana som gått uppåt de senaste 20 åren, och som ser ut att fortsätta göra det även den kommande 20 åren. Tänk Google. Tänk NCC. Tänk McDonald's. Tänk själv.


You may also like

Använder Blogger.