Att det här skulle bli en match med Cristiano Ronaldo i en av huvudrollerna var på många sätt både väntat- och välkommet - men att domaren i...

Manchester United - Real Madrid 1-2 (agg. 2-3)

/
.. Comments
Att det här skulle bli en match med Cristiano Ronaldo i en av huvudrollerna var på många sätt både väntat- och välkommet - men att domaren i början av andra halvlek fick för sig att axla samma mantel var desto mindre välkommet.

Inför matchen hyllade Sir Alex Real Madrid genom att kalla dem världens bästa kontringslag - därefter parkerade han bussen framför eget straffområde och satsade själv på att spela kontringsfotboll. I 57 minuter visade det sig också vara ett lyckat drag - Real Madrid hade svårt att hitta till några riktig farligheter, samtidigt som Manchester United såg farliga ut så fort de fick ställa om. Helt logiskt blev det också 1-0 till hemmalaget tidigt i den andra halvleken.

Men sedan var det dags för domaren att ta sig an huvudrollen genom att visa ut Uniteds Nani. Detta efter att densamma legat skadad i några minuter efter en kollision med en Real-spelare. Därefter tog det inte lång tid för först Luka Modic- och därefter Ronaldo att vända på matchen. 2-1 till Real Madrid, och ett United med reducerat manskap var tvunget att göra två mål för att kunna gå vidare till kvartsfinal. En omöjlig uppgift för de flesta lag. Omöjligt också för ett vilt kämpande United skulle det visa sig, även om de under matchens 20 sista minuter lyckades få till en enorm press mot Real-målet.

På det stora hela en bra match av Manchester United. 39-årige Giggs, som nu gjort 1000 matcher, spelade- och sprang som om han vore 20 år yngre. Ena stunden glidtacklade han i eget straffområde, i nästa hotade han Real-försvaret med såväl löpningar- som briljanta passningar. Bra spelade också Cleverly - han kommer att bli viktig de kommande 5-10 åren. Men med en man mindre räckte det inte. Men med domare som ville annat räckte det inte.

Och avslutningsvis. Självklart så var det Ronaldo som avgjorde matchen för Real Madrid. Vem annars? Och någonstans så känns det ju ganska så rätt. Är det någon som ska sparka mitt Manchester United ur Champions League så är det väl han. Den förlorade sonen.


You may also like

Använder Blogger.