Nordnets Sverigechef Jan Dinkenspiel (även tvåa i Expedition Robinson för ~10 år sedan) Pengar, pengar. Visst vill man ha mer av dem!? S...

Nordnet Live

/
.. Comments
Nordnets Sverigechef Jan Dinkenspiel
(även tvåa i Expedition Robinson för ~10 år sedan)
Pengar, pengar. Visst vill man ha mer av dem!?
Spenderade därför eftermiddagen på Nordnet Live tillsammans med chefen för att lyssna på hur en mängd stora namn från stora företag rekommenderar att man investerar sina pengar.

Väldigt intressant. Men kanske inte så väldigt givande. Det som gav mest intryck var Psykologi-professorn Henry Montgomery som konstaterade att de börsanalytiker är helt värdelösa på att förutspå framtiden - allt de klarar av är att säga ur det är idag (säger de "uppgång om ett år" betyder det "börsen går upp idag"). Intressant att ha i bakhuvudet.

Mest givande ur investerings-perspektiv var istället något jag läste i en tidning som jag snodde med mig på vägen ut. Om en metod att investera som tydligen fungerar väldigt bra.
- Om man väljer ut de 20% av alla företag på börsen som gick bäst förra året och köper aktier i dem så tenderar de att gå bättre än genomsnitt även det kommande året. Fortsätter man att på så vis varje år återinvestera i det 20% bästa företagen varje år (och sälja av dem som slutat tillhöra 20%-klubben) så gör man tydligen väldigt bra vinst.

Så vad ska man säga. Jag önskar att jag hade mer pengar att investera.
Men nästa gång jag kommer över en större summa pengar, då vet jag hur jag ska placera dem. Spännande!


You may also like

Använder Blogger.