Ni vet hur det är med barnungar som är trötta och inte har fått sova ordentligt. De blir skrikiga, arga och allmänt jobbiga att ha att göra ...

Så gör djur

/
.. Comments
Ni vet hur det är med barnungar som är trötta och inte har fått sova ordentligt. De blir skrikiga, arga och allmänt jobbiga att ha att göra med. Imorse var vi två sådana barnungar hemma hos mig, och det ledde som vanligt till vissa tumultartade situationer. Att jag dessutom hade bråttom in till ett klockan-9-på-cafét-möte gjorde inte saken bättre.

Till mitt försvar ska sägas att det var inte jag som började. Trots en hel del gnäll från den mindre av oss var jag ytterst civiliserad genom gråt-frukost, skrik-tandborstning och slå-på-pappa-påklädning. Men någonstans i samband med ligga-på-golvet-och-skrika-på-väg till dagis tog tålamodet slut för mig. I ett försök att få lite uppmärksamhet för min auktoritet tog jag i för kung och fosterland och sparkade i väggen.

Att sparka i en betongvägg visade sig dock ha en annan effekt än väntat. Nog för att jag fick uppmärksamhet, men kanske inte av det slaget som jag hade planerat. För när jag låg på golvet och skrek, precis som min lilla plutt gjort sekunderna innan, hände något märkligt. Den lilla reste på sig, och ställde sig över mig med ett allvarligt uttryck.
- Pappa, sluta skrika. Jag har bråttom till dagis.

Och i slutändan lyckades vi halta till dagis i tid ändå. Och jag kom till jobbet bara några minuter försenad.
Men jag vet inte. Borde det inte finnas något lättare sätt?


You may also like

Använder Blogger.