Många drömmer ju om att bli rika - och det gör såklart jag med. Men just att vara snuskigt rik  är väl kanske inte min våtaste dröm, utan ja...

Aktierapporten

/
.. Comments
Många drömmer ju om att bli rika - och det gör såklart jag med. Men just att vara snuskigt rik är väl kanske inte min våtaste dröm, utan jag drömmer snarare om att uppnå min egen definition av att vara självförsörjande. Det betyder i min värld att ha- eller tjäna så mycket pengar att jag inte behöver tänka på pengar. Att jag genom att göra något jag tycker om kan leva det liv jag vill utan några kompromisser.

Hur som helst, löst relaterat till drömmen om att leva toknajs, så leker jag ju med pengar börsen. Mitt mål är  en avkastning på 30% per år genom att investera rätt. Såhär långt går det bra.

Aktie
Ökning
Tidsperiod
Andel
Nokia35,%8 månader0,3
Google23%8 månader0,2
Microsoft-7%8 månader0,3
Svenk blandportfölj6,3%3 månader0,2

Bara microsoft som har backat, men det räknar jag kallt med kommer att förändras när försäljningsrapporter för WP8- och Surface börjar trilla in. Och även om MS ligger back så har övriga investeringar gått över förväntan. Nu gäller bara att fortsätta grädda pengarna aktivt, så att de fortsätter växa. Inte för att jag har så sanslöst mycket pengar där ute än, bara några hundra k, men om jag fortsätter att investera varje gång jag får pengar över kanske det blir en trevlig slant till slut. :)

För övrigt:
Är det en sund inställning till livet att jag vill byta till en hyresrätt bara för att kunna investera pengarna som idag är bundna i lägenheten på aktiemarknaden?


You may also like

Använder Blogger.