Livet som småbarnsförälder och singel innehåller en hel del kontraster, och det ska sägas att de kontrasterna kan vara ganska svåra att ...

Kontraster

/
.. Comments

Livet som småbarnsförälder och singel innehåller en hel del kontraster, och det ska sägas att de kontrasterna kan vara ganska svåra att leva med.

Redan från dag ett som singelpappa har jag egentligen tyckt att båda liv är roliga - jag trivs som pappa, och jag trivs som singel. Vad jag har haft svårt för de stora kontrasterna mellan livsstilarna. Att gå från att den ena veckan vara ansvarstagande, omtänksam, vuxen, ordentlig och pappig för att den andra veckan vara ung, dum, barnslig och ungkarlig är inte alltid helt lätt.

Men när jag "imorse" satt och tittade ut på havet utanför fönstret (jag har varit på kryssning, absolutely funtastic!) insåg jag att kontrasterna veckorna emellan kanske inte är så stora som jag vill göra dem. Jag är faktiskt vuxen varje vecka, och jag är ung varje vecka. Jag är pappa varje dag, även de dagar som Emilia är hos mamma - och jag är singel varje dag, även de dagar som Emilia är med mig. Så varför krånglar jag till det och försker skilja på de båda veckorna?

Det kan vara bakfyllan som talar. Men jag känner mig lite mer vuxen idag än vad jag gjorde igår. Som att jag begriper lite mer av vad det innebär att vara singel, vara pappa, vara jag.


You may also like

Använder Blogger.