Okej, jag hade väl i ärlighetens namn inte väntat mig något mästerverk när jag slog på Prometheus. Jag väntade mig väl rent av något av ...

Några tankar om Prometheus

/
.. Comments


Okej, jag hade väl i ärlighetens namn inte väntat mig något mästerverk när jag slog på Prometheus. Jag väntade mig väl rent av något av en kalkon efter Tuppens analys av filmen. Men filmen hade ju trotts allt fått 7.5/10 på IMDB. Helt genomrutten borde den väl ändå inte vara? Eller?

Men nu när jag har sett den, och ska försöka rädda andra från att se den, vet jag inte riktigt hur jag ska börja. För den var så sinnessjukt dålig. Både i helheten och detaljerna.

Ordet jag letar efter är nog trovärdighet. Vissa saker kan man tro på. I de ursprungliga Alien-filmerna av samma regissör finns det Face-huggers i små ägg på en planet. När de sätter sig på ansiktet på en värd-organism har de en förmåga att plantera embryot till en Alien i magen på värdorganismen. Det kan jag köpa - för det är en del av Alien-världen. Det är en genomtänk overklighet som liksom får accepteras som en del av den världen. Men när ingenting i en filmvärld går ihop; när de overkliga momenten känns slumpmässiga och karaktärernas val ogenomtänkta eller direkt kontrarationella då försvinner trovärdigheten. Då finns inte längre något att intressera sig för. Då blir det väldigt lätt att hata filmen. Och Prometheus, den filmen hatar jag.

Några konkreta exempel från filmen är:
- Den gamla gubben som finansierat Prometheus-projektet förutsätts hela filmens första halva vara död. Så när den gubbjäveln faktiskt visas sig leva tillför det inte filmen någonting. Och hela den plot-twisten presenterades med en sådan axelryckning att jag ville skjuta skallen av mig. Vad var poängen? Han har omnämnts som död vid något tillfälle. Sedan visar det sig att han lever med pompa och ståt. Och sedan struntar regissören i att göra något mer av den saken? Jaha.
- Uppdraget kostade enligt uppgift i filmen "a trillion dollars", och gick ut på att försöka hitta ursprunget till allt mänskligt liv. Och det bästa de lyckas få med sig är en jävla arkelog med pussymagic-komplex och några avdankade uteliggare? Skulle NASA plocka in Mr. Poncho Gonzalez, före detta trädgårdsmestare i Egypten, till besättningen till nästa månlandning? Nej!
- SLUTA TA AV ER HJÄLMARNA MITT PÅ EN FRÄMMANDE PLANET MED HELT OKÄNDA LIVSFORMER HELA JÄVLA TIDEN ERA JÄVLA MISSFOSTER! Safety protocolls, my ass.
- Utomjordingarna på planeten består av
a) ormar som legat i dvala 2000 år i väntan på att hoppa in i munnen på människor, så att de blir aggresiva och får superstyrka och
b) svart 'goo' som bara kräver att 1) en man dricker det 2) mannen knullar med en kvinna med pussymagic-komplex 3) kvinnan opererar ut bläckfisken som skapats genom svart-goo-sexet 12 timmar senare 4) bläckfisken (som vuxit till 40x sin ursprungliga storlek utan föda på 2-3 timmar) munknullar en 'engineer' för att en Alien ska födas? Logiskt!

Och värst av allt var den där jävla bruden med sitt pussymagic-komplex.
Snubben som druckit svart goo: So everyone can create life, that's kinda cool.
Brudhelvetet: So what does that say about me. I can't create life *fucking jävla puppy-eyes*
Vafan är det med brudar och deras jävla pussymagic!? Det är ingen jävla magic att du kan skapa ett jävla foster med din jävla pussy. Du är inte unik för det. Och du är fan inte unik för att du inte kan det heller. Sluta trolla! Pussymagic finns inte! Vad glad att din pussy är lika torr och ogästvänlig som en marsöken! Bättre preventilmedel finns inte! SLUTA! JAG SKA BLI BÖG BARA FÖR DEN HÄR FILMEN! BLI BÖG!


You may also like

Använder Blogger.