Här om dagen vid Kristdemokraternas hoppborg i Sundbyberg stötte jag på en konstig kvinna. Eller stötte på och stötte på. Hon stod på ena si...

Konstiga människor

/
.. Comments
Här om dagen vid Kristdemokraternas hoppborg i Sundbyberg stötte jag på en konstig kvinna. Eller stötte på och stötte på. Hon stod på ena sidan av hoppborgen, och jag på den andra, ungefär så långt ifrån varandra man kunde komma på en så liten yta.

Det var inte så många andra där heller, inte just då. Någon annan mamma som knöt skorna på sitt barn, och eventuellt någon kristdemokrat som delade ut flyers någonstans bakom ryggen till mig. Då började den där kvinnan prata. Med vem vet jag inte. Inte mig. Och, vad jag kunde se, inte någon annan heller.

- Här står man vid Kristdemokraternas hoppborg. Det är ju lite konstigt.
- ...
- Jag kanske är kristen, men verkligen inte kristdemokrat.
- Man vet ju aldrig vad barnen växer upp till, mumlar mamman som knutit skosnörena, och går där ifrån.
- Nej, men jag försöker uppfostra min dotter ordentligt. Solidariskt.
- ...
- Men hon är ganska egoistisk. Suck. Hon kanske kommer att bli moderat. Skrattar bittert.

Utöver det där konstiga med att prata för sig själv så undrar jag över innehållet. Behöver man som förälder verkligen ursäkta sig för vilket riksdagspartis hoppborg man använder? Det säger väl sig självt att alla inte röstar på KD, men att deras hoppborg riktad till barn förmodligen är öppen även för andra?
Och sedan att sucka och skratta bittert åt att sin 2-3-åriga dotter är egoistisk. Det får mig att må lite illa. En 2-3-åring som inte är egoistisk är det något fel på.

Nej, jag har ingen poäng utöver det. Annat än att jag tror faktiskt inte att någon kristdemokrat vid en socialdemokratisk hoppborg skulle ha uttryckt sig likadant. Det kanske bara är mina fördomar, men jag tror att det där med åsiktsfrihet är lite mer utbrett bland allianspartiernas anhängare..


You may also like

Använder Blogger.