På väg hem från dagis: E: Stoffe* dum. J: Varför är Stoffe dum? E: Stoffe tog mig såhär [visar med handen i ansiktet]. J: Vad dumt av ho...

Samtal med en 3-åring

/
.. Comments
På väg hem från dagis:
E: Stoffe* dum.
J: Varför är Stoffe dum?
E: Stoffe tog mig såhär [visar med handen i ansiktet].
J: Vad dumt av honom. Vad gjorde du då?
E: Hon skrek då.
J: Om Stoffe är elak mot dig får du vara elak tillbaks. Om han knuffar dig får du knuffas tillbaks. Om någon är elak får man slåss tillbaks.
E: Ooookej.

En halvtimme senare, E sitter och leker med sina leksaker och pratar för sig själv.
E: Om Stoffe är elak. Då jag knuffa honom. Då jag slåss honom.

So. Good parenting, tror jag?
Jag skulle ju kunna säga något om att Stoffe förmodligen bara vill vara med och leka, och en massa såna dumheter. Såna dumheter som kanske till och med stämmer. Men helt ärligt skiter jag i det. I så fall är det dagisfröknarnas- och Stoffes föräldrars problem. Det jag bryr mig om är att min lilla rackare har det bra, right? Och i det här fallet är den lättaste vägen till att ha det bra en rejäl knuff, tycker jag. För jo, jag har hört talas om Stoffe tidigare. Det verkar vara den där snubben som ställer till med trubbel borta på dagis.

*Stoffe heter egentligen något annat.

- - - - - -

On another subject.

Jag: Fjortisarna i city, nitton-hundra-nittio, kommer ni ihåg mig? Kommer ni ihåg mig? [sjunga dålig variant av känd sång från 1990]
E: Nej vi kommer inte ihåg dig.


You may also like

Använder Blogger.