Ibland går ju dagar inte riktigt som man tänkt sig.. Part one Emilia har ju just slutat med vagn, och jag försöker lära henne att gå så m...

Gosh

/
.. Comments
Ibland går ju dagar inte riktigt som man tänkt sig..

Part one
Emilia har ju just slutat med vagn, och jag försöker lära henne att gå så mycket som möjligt. När hon blir för trött får hon rida på mina axlar, men det är ju lite som last resort. Så idag tog vi en vända upp till Solna Centrum genom snöyran, ett varv i lekrummet, ett varv på Hemköp, och sedan hemåt igen. Ca 100 meter från centrum-utgången började energin tryta på den lilla, men jag gjorde mitt för att få henne att kämpa vidare; - Om du går till dörrarna får du rida på mina axlar sen. Och den lilla rackaren samlar kraft, skjuter fram huvudet, stirrar ner i golvet - och ränner rakt in i en betongpelare.

Inte riktigt som planerat. Håller tummarna för att vi slapp hjärnskakning.


Part two
Timmen senare är det dags att gå på bio, något vi pratat om sedan igårkväll då vi köpte biljetterna. Vi är lite sena, så Emilia får hoppa upp på mina axlar med sin godispåse - och sen joggar vi kilometern bort till bion. Tro mig, att jogga med ett barn på axlarna är jobbigt.

Väl framme vid bion släpper jag ned Emilia på marken. Mina axlar känns som du-vet-den-där-snigeln-som-inte-riktigt-hann-över-cykelvägen. Men nu ska jag få sätta mig ner i en varm bio och slappna av i en timma.

Men nej. När vi kommer in i bion är det kolmörkt. En förlägen tös som jobbar på stället förklarar att de har elavbrott i huset, och att knattebion är inställd. Vi får 4 st gratisbiljetter som kompensation. Men. Den lilla tycker ju inte riktigt att fyra papperslappar kompenserar för ett uteblivet biobesök. Så hon gråter och slår mig (nästan*) hela vägen hem.

Inte riktigt som planerat.


*Dagens ros till tjejen på Näckrosens t-bana när vi skulle åka hem.
Hon: Men varför gråter du lilla tjejen?
Jag förklarar om elavbrottet på bion medan Emilia gråter vidare.
Hon: Men stackars lilla dig. Här, vänta så ska du få något.. [försvinner en stund] Här får du smaka från mitt påskägg.

Så under några minuter, medan godiset räcker, får vi en paus i gråten.


You may also like

Använder Blogger.