Ok, minns ni historien om farmor och tjejen från sjukhuset? Inte? Lika bra det, för det visade sig att jag fått historien om bakfoten. Det ä...

Farmor, del 2

/
.. Comments
Ok, minns ni historien om farmor och tjejen från sjukhuset?

Inte? Lika bra det, för det visade sig att jag fått historien om bakfoten. Det är faktiskt en ganska så bra historia också, så jag ska försöka att i all korthet återberätta den. För att försöka peka på att det kanske finns hopp för mänskligheten. Descent people, och allt det där.

Hur som helst, för två veckor sedan tog farmor och farfar tunnelbanan in till Sundbyberg för att göra ett ärende.  I rulltrappan på väg upp från tunnelbanan tappar farfar balansen, varpå farmor fångar honom - men själv lyckas trampa snett och bryta fotleden. Det är här tjejen från sjukhuset tunnelbanan kommer in i bilden. Hon är på väg ned för rulltrappan åt andra hållet, och springer ner och stoppar rulltrappan. Därefter är det hon som ordnar ambulans åt farmor, så att hon kan komma till sjukhuset, och därefter följer farfar hem. Och sen passar på att gå ut med farmor och farfars hund.

Jag tycker att det är en ganska fin historia. Att någon sådär spontanhjälper två pensionärer som den aldrig träffat tidigare. Inte bara så mycket som nöden kräver, utan en massa mer också. Jag gillart.

Så nu har farmor gett mig pengar att köpa blommor för, som jag ska iväg och leverera nu. Kind of jobbigt att ge sig ut i iskylan, men jag antar att hon gjort sig förtjänt av lite blommor. Och sen så är det här med att gå ut på kvällen en god ursäkt att gå förbi Max och köpa burgare. Alla blir glada, right?


You may also like

Använder Blogger.