http://petrakrantzlindgren.wordpress.com/2012/02/19/nar-du-skaller-pa-mig-mamma-ar-det-svart-for-mig-att-alska-mig-sjalv/ Det där blogginläg...

Bland det bästa jag har läst

/
.. Comments
http://petrakrantzlindgren.wordpress.com/2012/02/19/nar-du-skaller-pa-mig-mamma-ar-det-svart-for-mig-att-alska-mig-sjalv/

Det där blogginlägget kan vara bland de bästa jag har läst. För dig som inte orkar klicka på den saxar jag ut det absolut bästa ur det här:

H: Mamma, jag vill säga en sak till dig… Jag kommer alltid att älska dig!
Jag: Och jag vill säga en sak till dig. Jag kommer alltid att älska dig! Jag är nyfiken älskling… Älskar du dig själv också?
H: Oftast gör jag det. Men när du skäller på mig är det svårt för mig att älska mig själv.
Jag: Oj, det där vill jag gärna att du berättar mer om!
H: Jo, när du pratar med arg röst så känns det som att jag är dum och när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv.

Jag tycker att det hela är smått genialt. Och så känns det ganska uppenbart också. När någon säger att jag är dum, då kan ju jag också känner mig att jag är dum. Om jag var tre år, och min pappa sa att jag var dum, då skulle jag veta att jag var dum.

Så jag tror att jag har lärt mig någonting idag. Att använda rätt ord när jag bråkar med min lilla rackare. För bråka med henne, det kommer jag ju alltid att göra. Men jag vill bråka med henne på ett konstruktivt sätt, så att hon älskar sig själv. Ungefär sådär mycket som jag älskar henne.


You may also like

Använder Blogger.