Gastroskopi - som att svälja en duschslang. Yeehaw! OBS: Har sett att många googlar bilden, och jag vill bara säga att som såhär. Visst ...

Gastroskopi = AJ!

/
.. Comments
Gastroskopi - som att svälja en duschslang. Yeehaw!
OBS: Har sett att många googlar bilden, och jag vill bara
säga att som såhär. Visst är gastroskopi vidrigt. Riktigt
vidrigt. Men låt inte min bild skrämma dig för mkt. Man
ska ju inte tro på allt man läser på internet!
Som sagt, gastroskopi idag.

Läste lite om vad det innebär igår, och såg att man som valbart tillbehör (lite som en plusmeny på McDonald's) kan få lugnande medicin i samband med behandlingen. För att minska obehaget, helt enkelt.

Själv bestämde jag mig för att jag klarar mig utan plusmeny. Jag ju man goddammit, inte behöver jag väl något mer en lite vanlig lokalbedövning?

Såhär i efterhand kan jag ju säga att jag ångrar mig. Not nice. Not nice at all. Slangen de pressade ner i halsen på mig var ju stor och tjock som en duschslang, och att svälja ner den kändes ungefär som att spy småsten. Baklänges. Ingen vidare känsla att få luft nedsprutad i magsäcken som om den vore en ballong heller. Ruskigt obehagligt. Samma sak gäller känslan av något som petar runt nere i magen.

Resultatet då?

Inget magsåg, men väl en synlig magkatarr. Riktigt vad det innebär glömde jag bort att fråga. Diagnosen magkattarr finns ju inte länge enligt de flesta artiklar. Magkatarr ska kallas för dyspepsi, och syns inte vid gastroskopi. Dvs måste det vara något annat jag har. Gissar på synlig inflamation i magsäcken, vilket man kan hitta en del om när man googlar magkattar+gastroskopi.

Dessutom passade läkaren på att ta biotopsi, dvs. plocka ut små prover från magsäcken. De ska analyseras, och svaret kommer om en månad. Gissar på att de kan se t.ex. celiaki eller bakteriesjukdomar på det. Also good to know, I guess.

Nu - jobba!


You may also like

Använder Blogger.