Var som sagt hos läkare igår, och mina reaktioner såhär efter besöket är blandade.. Det positiva  är att jag tycker att läkaren, sjuksköte...

Två recept att testa

/
.. Comments
Var som sagt hos läkare igår, och mina reaktioner såhär efter besöket är blandade..

Det positiva är att jag tycker att läkaren, sjuksköterskorna och all personal på Ersta Sjukhus var helt fantastisk. Nog för att min husläkare är duktig och trevlig, men det märks ju stor skillnad när man plötsligt får träffa läkare som är experter på just mitt problem. De talar om mina problem med en helt anna auktoritet än vad min husläkare kunde, och jag fick verkligen känslan av att de här kan sin sak. Det är en skön känsla att ha med sig in till läkaren.

Positivt var också att jag fick två mediciner utskrivna på recept. Den ena heter Papaverin, och är ett kramplösande medel som ska hjälpa att hålla bort obehagliga tarmkramper. Den andra heter Tryptizol, och är egentligen en antideppresiv medicin. Men i låga doser har den tydligen också en positiv inverkan på tarmmotoriken. Och att det fungerar lite lätt ångestdämpande skadar ju inte. IBS är ju ångest, tyvärr.

Så jag har hopp. Hopp om att må bättre.

Det negativa med besöket var att de mer eller mindre spikade diagnosen IBS. Jag har ju in i det sista hoppats på en annan diagnos. Något som är snabbt, lätt och enkelt att bota. Med IBS kommer jag kanske kunna bli symptomfri - men någonstans kommer ju sjukdomen ändå att finnas kvar. Vilket känns lite tråkigt.

En annan negativ sak var hur min mage reagerade efter att jag kommit hem. Hela natten låg min mage och puttrade som en trasig ångkokare - och till morgonen fick jag en härlig toalettupplevelse. Gissar på att det hade något med läkarens härliga "magmassage" att göra. Har upplevt det en gång tidigare efter att en läkare knådat på magen. Inget vidare trevligt, alls.


You may also like

Använder Blogger.