Ibland krävs det tre stycken kött och en bekant röst för att väcka perspektiv. Tecken som varit tydliga kan bli grumliga, och andra som vari...

Gamla tiders Jack Neal

/
.. Comments
Ibland krävs det tre stycken kött och en bekant röst för att väcka perspektiv. Tecken som varit tydliga kan bli grumliga, och andra som varit grumliga och nästa utsuddade får tillfälligt sina konturer tillbaka.

Korsar linjerna varandra? Innebär den ena konturen att den andra är omöjlig, eller finns det flera nyanser? Går det att ändra formerna och få dem att passa ihop? Eller kommer vågorna att sudda ut linjerna igen, tills inget alls finn kvar?

"Jack Neal", ropar en röst från det förflutna. Namnet låter bekant, men det är först när det är för sent jag förstår att det är mig rösten ropar efter.

När jag vänder mig om finns det ingen där. Bara skuggan av en vän jag minns. Jag böjer mig ner och lyfter upp skuggan. Den är tung, och den känns kall. Men jag putsar av den och bär med den hem. Den hör hemma hos mig. För vem vet, kanske kan den hjälpa mig att hitta en helhet.

"Det var länge sedan," viskar jag i luften. Så tyst att ingen kan höra det, men det är mitt svar. Tårar rullar utmed mina kinder när jag vänder mig om. Luften känns genast kvav. Jag minns vem jag varit. Men också vem jag är. Jag kan inte förneka den jag blivit, men inte heller den jag varit.

Tiden, och tre stycken kött, kan göra underverk.
- Jag, 8/10 -2008


Bland det bästa jag har skrivit, tycker jag! 


You may also like

Använder Blogger.